A jövő mérhető! Measure the Future!A jövő mérhető! Measure the Future!A jövő mérhető! Measure the Future!

A KYOWA 1949-es alapítása óta gondoskodik világszerte a biztonságról és a megbízhatóságról, elsősorban a feszültségmérés területén.

Ezt elsődleges szakterületünkön, a nyúlásmérők terén szerzett ismereteink teszik lehetővé.
A KYOWA technológiáit nemcsak gátak, hidak, toronyházak és más építmények építése során alkalmazták, hanem gépjárművek és vonatok teljesítményének és biztonságának javításához is.

Iparágak, mezőgazdaság, sport, jólét és ergonómia...
Ezeken a területeken kívül a KYOWA országos szinten közreműködik olyan K+F projektekben is, mint például a világűr felfedezése.

A KYOWA szerepe, hogy világszerte gondoskodjon az emberek biztonságáról és biztonságérzetéről, és hogy megalapozza a békés és reményteli jövőt, hasznosítva saját fejlesztésű technológiáját, amelyet a cég minden egyes dolgozója eredetiségével és kreativitásával egészít ki.

PROJEKTJEINK : A KYOWA technológiájára fejlesztések széles köre épül.

 • Mérések a maglev teszt-vasútvonal mentén

 • Autóipari ütközésvizsgálati létesítmények

 • A Tokyo Dome stadion tetejének membránszerkezete és annak vezérlése

 • Az YS-11 személyszállító repülőgép törésteljesítmény-vizsgálatai

 • A Tokaido Shinkansen tesztüzemi mérései

 • A Kurobe gát feszültségmérése

 • A Japánban végzett első hajótest-feszültségmérés

A VÁLLALAT TÖRTÉNETE : 70 évnyi történelem

 • 1949

  Alapításkori név: Kyowa Radio Laboratory Co., Ltd.

 • 1950

  Japán első „nyúlásmérőjének” megalkotása

  A KYOWA nyúlásmérőkhöz és statikus nyúlásmérő műszerekhez gyártott sikeres prototípusokat, és Japánban elsőként (1951-ben) kezdte meg a kereskedelmi forgalmazásukat. 70 évnyi széleskörű tapasztalattal és technológiával felvértezve a KYOWA ma a nagy teljesítményű nyúlásmérők széles választékát gyártja, továbbá olyan érzékelőket, mérőműszereket és -rendszereket, amelyek érzékelő elemként nyúlásmérőket használnak.

 • 1951

  A Japánban végzett első hajótest-feszültségmérés

  A KYOWA Japánban elsőként használt „nyúlásmérőket” azoknál a széles körű nyúlásmérési vizsgálatoknál, amelyek a hegesztési varratok szilárdságát voltak hivatottak elemezni a Közlekedési Minisztérium „Kinyu Maru” hajóján.

 • 1954

  Nyúlásmérő bélyegek prototípusainak sikeres kifejlesztése

 • 1958

  A Tokió Torony feszültségmérése és rezgésmegfigyelése

  A Tokiói Torony legmagasabb pontjára a KYOWA gyorsulásmérőjét telepítették a szél és a földrengések okozta rezgések megfigyelésére, továbbá a torony beton alapzatába is érzékelőket ágyaztak be a feszültségmérések elvégzésére.

 • 1963

  A Tokaido Shinkansen tesztüzemi mérései

  A vonal Odavara város (Kanagava prefektúra) és a Sagami folyó keleti partja közötti 23 km-es szakaszát a Shinkansen modellvonal ellenőrző szakaszaként jelölték meg, amelyen a Nemzeti Vasúttársaság K+F központja különböző teszteket végzett. A később kifejlesztett új modelleknél jelentős mértékben támaszkodtak az eredményül kapott vizsgálati adatokra.

 • 1965

  A világ legkisebb nyúlásmérő bélyegének kifejlesztése

 • 1974

  Poliimid bázisú nyúlásmérő bélyeg kifejlesztése

 • 1974

  A C-1 típusú japán szállító-repülőgép fáradásvizsgálata

  A japán hadügyminisztérium fáradásvizsgálatot végzett a japán gyártmányú C-1 típusú szállító-repülőgép testén. A mérési vizsgálatok során olyan szimulációt is végeztek, amelynél 100 hidraulikus működtető segítségével feszültségnek és terhelésnek tették ki a géptestet.

 • 1978

  Kapszulás magashőmérsékletű nyúlásmérő kifejlesztése

 • 1985

  A Tokyo Dome stadion tetejének membránszerkezete és annak vezérlése

  A KYOWA közreműködött a nagy kiterjedésű membrántetőkben fellépő változások kezelését szolgáló vezérlés kifejlesztésében, amelynek automatizált rendszerei nyomásmérőket, szélsebességmérőket, elmozdulásérzékelőket és más műszereket használnak.

 • 1988

  Autóipari ütközésvizsgálati készülék

  Ütközésvizsgálati készülék (alacsony sebességű ütközést vizsgáló készülék) teljes kifejlesztése annak tanulmányozására, hogy a járműveket érintő ütközések vonatkozásában hogyan lehet csökkenteni a károkat és hatékonyabbá tenni az elvégzett javítást. A készülék a KYOWA szoftverét tartalmazó analizátort használt.

 • 1989

  Nyomásérzékelő kifejlesztése űrtechnológiai alkalmazásokhoz

  1988 februárjában kezdődött és hat évig tartott a nyomásérzékelők kifejlesztése, amelyeket a sikeresen útjára indított H-II rakétára telepítettek.

 • 1998

  Mérések a maglev teszt-vasútvonal mentén

  A vasúti műszaki kutatási intézet (JR Tokai) emlékdíjjal jutalmazta a KYOWA közreműködését azokban a mérésekben, amelyek végül az 550 km/h-s személyzettel elért sebességrekord eléréséhez vezettek.

 • 2010

  Fejlesztési együttműködés a „Hayabusa” űrszondával

TECHNOLÓGIA : A technológiánk

Szabadalom

A nyúlásmérők úttörőjeként a KYOWA kutatási és fejlesztési tevékenysége révén arra törekszik, hogy egyre jobb termékeket állítson elő, és alapítása óta több mint 600 szabadalmi kérelmet nyújtott be.
A cég zászlóshajója, a KFGS-sorozat számára optimális szerkezetet fejlesztettek ki annak érdekében, hogy még kompaktabb kialakítást érjenek el, javítsák a kifáradási élettartamot és csökkentsék a feszültségkoncentrációt a műszer huzalkivezetéseinek forrasztásainál (a pirossal bekarikázott terület) a műszer lapmintája körül. Erre a védett technológiára a Japán Szabadalmi Hivatal egy szabadalmat és két formatervezési oltalmat jegyzett be, ideértve a kapcsolódó kialakításokat is.

Az IAJapan által akkreditált vizsgálati laboratórium (JCSS, ASNITE)

Az akkreditált kalibrációs laboratóriumok az IAJapan által tanúsított olyan laboratóriumok, amelyek rendelkeznek a kalibráció ISO/IEC 17025 szabványnak és más követelményeknek megfelelő végzéséhez szükséges műszaki felszereltséggel.
Az akkreditáció azt jelenti, hogy a laboratóriumok megfelelnek a nemzetközi szabványoknak, és nemzetközileg elfogadott kalibrációs tanúsítványokat adhatnak ki.
A KYOWA az alábbi területeket érintően minősül akkreditált kalibrációs laboratóriumnak:

 • Japán kalibrációs szolgáltatási rendszer (angol rövidítéssel: JCSS): Elektromosság (egyenáram és alacsony frekvencia); idő és frekvencia, fordulatszám; erő; gyorsulás
 • A nemzeti technológiai és értékelési intézet akkreditációs rendszere (angol rövidítéssel: ASNITE): centrifugális gyorsulás

* Az IAJapan egy akkreditációs testület, amely az ISO/IEC 17025, ISO 17034 és ISO/IEC 17065 nemzetközi szabványokkal összhangban akkreditációs programokat működtet vizsgálati laboratóriumok, kalibrációs szervezetek, szabványanyaggyártók és terméktanúsítók számára.

Mit értünk a nyúlás mérése alatt?

A „feszültség” az az erő, amelynek köszönhetően egy tárgy megőrzi eredeti alakját. A feszültségmérés iránymutatásként szolgál a gépezetekben vagy a különböző méretű, alakú és anyagú építményekben működő erő megértéséhez, és elengedhetetlen annak biztosításához, hogy a szükséges mértékű erő és biztonság rendelkezésre álljon.
Az ilyen jellegű feszültség mérése a legkönnyebben és legpontosabban nyúlásmérők segítségével végezhető el. A „nyúlás” az anyag elváltozásának mértékére utal, amikor az a rá ható külső erő hatására arányosan tágul vagy zsugorodik. A nyúlásmérő egy olyan érzékelő, amely ezt a nyúlást elektromos jelként érzékeli.

TERMÉKEK : Termékadatok

Információk a Magyarországért felelős munkatársak által ajánlott termékekről

 • Nyúlásmérő

  KFGS

  A KFGS-t, amely megőrzi a hagyományos KFG-sorozat általános használatra szánt nyúlásmérő bélyegének jellemzőit, a világ legmagasabb minőségi szabványainak megfelelően fejlesztették ki annak érdekében, hogy könnyű használhatóságot és fokozott teljesítményt biztosítson. A különféle sorozatok műszertípusokat és huzalkivezetéseket tartalmaznak.

 • Tokozott nyúlásmérő

  A tokozott nyúlásmérő hermetikusan zárt. Egy érzékelő részből és egy kábelből állnak az érzékelő rész kimeneti jeleinek továbbítására. Lehetővé teszi a statikus/dinamikus alakváltozásmérést akár 950°C-on, a világ legmagasabb szintjén.

Érdeklődés

Küldje be kérdését e-mailben vagy a KYOWA tájékoztató űrlapon.

E-mailes érdeklődés

* Az e-mail szövegtörzsében adja meg a nevét és az érdeklődése részleteit.